Her şeyden önce zihinsel Konfüzyon anlatmak için; https://tr.wikipedia.org/

Tıbbın dördüncü yılında öğrencilere klinik tıp öğrettiğimde şu soruyu soruyorum:

-Yaşlılarda zihinsel karışıklığın nedenleri nelerdir?

Bazıları: “Baştaki tümörler” der.  Cevap: Hayır!

Zihinsel Konfüzyon
Zihinsel Konfüzyon

Ayrıca diğerleri ise şunları söyler: “Alzheimer’ın erken belirtileri”. 

Ancak tekrar cevap veriyorum: Hayır!

Sonuçta yanıtlarının her reddedilmesiyle cevapları da kurur.

Fakat en yaygın üç nedeni listelediğim de daha da şaşırırlar.

  – Kontrolsüz diyabet,

 – İdrar yolu enfeksiyonu,

 – Dehidrasyon,

60 Yaş ve Sıvı İhtiyacı ve Su

Şaka gibi gelebilir ama 60 yaşın üzerindeki insanlar susuzluk hissetmeyi sürekli olarak durdurur ve sonuç olarak sıvı içmeyi bırakır.

Benzer konudaki Aşırı Terleme yazımızı da okumanızı öneririm.

Sıvı içmelerini hatırlatmak için etrafta kimse olmadığında hızla susuz kalırlar.  Dehidrasyon şiddetlidir ve tüm vücudu etkiler.  Ani zihinsel karışıklığa, kan basıncında düşüşe, artmış kalp çarpıntısına,

anjin (göğüs ağrısı), koma ve hatta ölüme sebep olur..

Sıvı almayı unutma alışkanlığı, vücudumuzda olması gereken suyun % 50’sinden biraz fazlasına sahip olduğumuzda 60 yaşında başlar.  60 yaşın üzerindeki insanların su rezervleri daha düşüktür.  Bu doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır.

Ancak daha fazla komplikasyon var.  Susuz kalsalar da, içme suyu gibi hissetmezler çünkü iç denge mekanizmaları çok iyi çalışmaz.

Sonuç:

 60 yaşın üzerindeki insanlar, sadece daha küçük bir su kaynağına sahip oldukları için değil, aynı zamanda vücuttaki su eksikliğini hissetmedikleri için kolayca dehidrate olurlar.

 60 yaşın üzerindeki insanlar sağlıklı görünse de reaksiyonların ve kimyasal fonksiyonların performansı tüm vücutlarına zarar verebilir.

İki Uyarı
İki Uyarı
İki Uyarı

 1) Sıvı içme alışkanlığına sahip olun Sıvılar arasında su, meyve suları, çaylar, hindistancevizi suyu, süt, çorbalar ve karpuz, kavun, şeftali ve ananas gibi su açısından zengin meyveler;  Portakal ve mandalina da işe yarıyor.

 Önemli olan, her iki saatte bir, biraz sıvı içmeniz.  Hatırlayın bunu!

 2) Aile üyeleri için uyarı: 60 yaşın üzerindeki kişilere sürekli sıvı verin. Aynı zamanda gözlemleyin. Sıvıları reddettiklerini ve bir günden diğerine, sinirli, nefessiz olduklarını veya dikkat eksikliği gösterdiklerini fark ederseniz, bunlar neredeyse kesinlikle tekrarlayan dehidrasyon belirtileridir.

Arnaldo Liechtenstein (46), doktor, Hospital das Clínicas’ta pratisyen hekimdir ve São Paulo Üniversitesi Tıp Fakültesi (USP) Klinik Tıp Bölümü’nde ortak profesördür.

Arkadaşlarınızın ve ailenizin kendileri için bilmesi ve daha sağlıklı ve mutlu olmanıza yardımcı olması için paylaşmak güzel 60 yaş üstü kişiler için

Kaynak: Arnaldo Liechtenstein, doktor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Close
KIRKINDAN SONRA © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
× Bize yazabilirsiniz !